De Hart-Hoofdconnectie

De Hart-Hoofdconnectie

Herken je dit? Je weet wel wat het beste is, maar toch doe je het niet. Je hoofd zegt het ene en je hart gaat toch de andere kant op. Zou jij je hoofd en hart graag op één lijn krijgen?

Steeds vaker blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat we niet alleen met ons verstand denken, maar ook met ons hart 'denken'. We hebben niet alleen neuronen in onze hersenen, we hebben 40.000 neuronen in ons hart. Je hoofd en hart zijn eigenlijk bedoeld om samen te werken als het gaat om het maken van goede keuzes en slimme beslissingen.

De wetenschap heeft de leer van Jezus ingehaald. 2000 jaar geleden. Jezus vertelde ons om fundamentele keuzes te maken over hoe we ons leven leiden door zowel ons hoofd als ons hart aan te spreken. Hij daagt ons uit om verstandig te kiezen tussen egoïsme en dienstbaarheid, afgunst en vrijgevigheid, isolement en gemeenschap. In ons hoofd weten wat we moeten doen is niet genoeg. We moeten het in ons hart voelen.

Franciscus had ook moeite om zijn hart en hoofd bij elkaar te krijgen. Toch werd hij in zijn leven daar steeds beter en beter in. Ben jij benieuwd hoe hij dat deed? Wat hij van Jezus leerde om zijn verstand en zijn gevoel op één lijn te krijgen?

Doe mee met de groepen en leer alles over De hart-hoofdconnectie.