Frank Jansons

Over Frank

Mijn naam is Frank Jansons en ik ben de oprichter van de StadsKapel (in oprichting). Ik heb namelijk een droom. Samen met zoveel mogelijk mensen uit Nederland en Vlaanderen wil ik een gemeenschap vormen van onvoorwaardelijke liefde voor God en voor elkaar. Een plek (online en offline) waar je no matter what geliefd bent. Gewaardeerd bent om wie je bent. Waar in elkaar en in anderen wordt geïnvesteerd, omdat je het waard bent. Waar we het beste in elkaar naar boven halen. Waar we elkaar steunen door dik en dun. Ik geloof dat dat alleen kan als we op Jezus willen lijken. Zoals Franciscus van Assisi op Jezus wilde kijken. En hij deed dat bizar goed.

Misschien vind jij de kerk saai, misschien hou je er niet van om je aan allerlei regeltjes te moeten houden, misschien heb jij een verleden waar je niet trots op bent. Guess what? Dan ben jij precies zoals de mensen waar Jezus het liefst mee omging. Dan ben jij net als ik. Daarom weet ik ook zeker dat jij Jezus mega interessant gaat vinden, net als de tijdgenoten van Jezus. Net als de tijdgenoten van Franciscus. Net als ruim 2 miljard mensen nu.

Wat we gaan doen? We komen wekelijks online bij elkaar in groepen van 6 tot 12 personen. Je kunt je aansluiten bij een bestaande groep of een nieuwe groep starten. Samen kijk je een filmpje en bespreek je vragen die gaan over jouw geloof en jouw leven. Verder onderhoud je contact met je groep zo intensief als je maar wil. Wil je vrijblijvend een keer mee maken wat het is? Meld je aan via deze link.

Wat we nog meer doen? Zodra de groepen opgestart zijn zullen we online gebedsbijeenkomsten houden. En de heilige Geest leidt ons waar Hij ons wil hebben.

We zijn nog in oprichting. Er zijn goede gesprekken met zowel de minderbroeders Franciscanen als bisschop Van den Hende. We zijn biddend onderweg naar kerkelijke erkenning.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Marieke Collignon

Over Marieke

Hoi! Wat leuk dat ik me hier even kort voor mag stellen! Ik ben Marieke, 32 jaar en trotse moeder van een heerlijke zoon van acht. Mijn leven is niet altijd gemakkelijk (geweest), waardoor het helaas (nog) niet lukt om op een reguliere manier mee te draaien in de maatschappij. Gelukkig zijn er veel meer manieren om een bijdrage te leveren. Mijn werk voor De Stadskapel is daar een mooi voorbeeld van.

Ik vind het heel leuk dat ik een kleine bijdrage mag leveren aan de organisatie van De Stadskapel en ik hoop dat ik dat nog heel lang met veel plezier mag doen!

Natuurlijk is mijn leven niet alleen maar moeilijk, en kan ik enorm genieten van de kleine dingen. Zo ben ik gek op het versturen (en krijgen ;-) ) van post, ben ik fervent blogger en kan ik enorm genieten van een goed boek en muziek in alle soorten en maten. Daarnaast ben ik ook nog vriendin, dochter, zus, nichtje en verdiep ik me graag in het geloof, minimalisme en duurzaamheid.

Vanaf het moment dat ik Franciscus en zijn spiritualiteit leerde kennen heeft het me gegrepen, en nooit meer losgelaten. Dat juist De Stadskapel zo goed bij me past is daarom geen toeval. Franciscus zei ooit: ‘Wat we ontvangen zit in datgene wat we geven’. Ik leef in de overtuiging dat er altijd iets te geven is, hoe arm of uitzichtloos het leven soms ook lijkt. Wanneer we durven vertrouwen op die overvloed, en ook open kunnen staan om te ontvangen, is er meer mogelijk dan we ooit voor mogelijk hadden kunnen houden. ‘Gods goede gaven voor iedereen’.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.