Frank achter zoom

Series

Een overzicht van alle series

Vreugdedieven

Het einde van de vakantie, het gebrek aan zonlicht, de koude dagen, ze kunnen het moeilijker maken om vreugde te vinden aan het begin van het nieuwe jaar. Naast de externe vreugdedieven zijn er ook interne aanvallen op het leven met vreugde en enthousiasme voor het leven. In deze serie zullen we kijken naar enkele van de externe en interne vreugdedieven waarmee we worden geconfronteerd en hoe we ze kunnen overwinnen, omdat "de vreugde van de Heer onze kracht is".

Deze serie loopt van 10 t/m 31 januari

Wat heeft God jou te zeggen?

In aanloop naar Kerstmis starten we een gloed nieuwe serie: Wat heeft God jou te zeggen? In deze serie ontdekken we hoe je Gods stem kunt verstaan en hoe je anderen kunt helpen om Gods stem te verstaan.

We gaan in deze serie steeds opzoek naar de weg van binnen naar buiten. We starten steeds aan de binnenkant. Daar waar we Gods stem kunnen horen, om vervolgens met die stem naar buiten te gaan.

Binnen klinkt onze innerlijke stem. En zij heeft een unieke, persoonlijke betekenis. Je innerlijke stem klinkt waar je talenten, je behoeften, je geweten en je passie bij elkaar komen. De talenten zijn de gaven en de krachten die je van God hebt gekregen. Je passies zijn de dingen die je energie geven, die je motiveren, die inspireren. Je behoeften zijn de verlangens en behoeften die je nodig hebt om te kunnen blijven functioneren. Je geweten is dat stemmetje diep down dat zegt wat goed is en wat niet.

Deze serie loopt van 22 november t/m 23 december

Gevaarlijke gebeden

Bidden wordt door veel katholieken doorgaans als een goede zaak gezien... maar misschien niet als een noodzakelijke of zelfs maar effectieve zaak. Vaak bidden we onze gebeden (wanneer we onze gebeden uitspreken) en hopen we op het beste, net als bij het gooien met een dobbelsteen. Andere keren is het meer wishful thinking dan iets anders. En, natuurlijk, als al het andere faalt, wordt het ons laatste redmiddel ... "nu kunnen we er alleen nog maar voor bidden."

Maar wat als we gebeden tekort hebben gedaan? Wat als we niet volledig bidden omdat we bang zijn dat het echt zal werken?

In gericht, opzettelijk en God erend gebed kunnen we ons werkelijk verbinden met de kracht die de hemelen en de aarde heeft geschapen, de kracht die groter is dan alle andere. In gebed ontmoeten we dezelfde God en putten we uit zijn kracht.

In deze nieuwe serie voor het herfstseizoen zullen we proberen een aantal van onze beperkende houdingen en verkeerde gedachten ten aanzien van gebed uit de weg te ruimen en ons te concentreren op de kracht ervan. Doe mee met Dangerous Prayers van 18 oktober tot en met 25 november.

Hart-hoofdconnectie

Herken je dit? Je weet wel wat het beste is, maar toch doe je het niet. Je hoofd zegt het ene en je hart gaat toch de andere kant op. Zou jij je hoofd en hart graag op één lijn krijgen?

Steeds vaker blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat we niet alleen met ons verstand denken, maar ook met ons hart 'denken'. We hebben niet alleen neuronen in onze hersenen, we hebben 40.000 neuronen in ons hart. Je hoofd en hart zijn eigenlijk bedoeld om samen te werken als het gaat om het maken van goede keuzes en slimme beslissingen.

De wetenschap heeft de leer van Jezus ingehaald. 2000 jaar geleden. Jezus vertelde ons om fundamentele keuzes te maken over hoe we ons leven leiden door zowel ons hoofd als ons hart aan te spreken. Hij daagt ons uit om verstandig te kiezen tussen egoïsme en dienstbaarheid, afgunst en vrijgevigheid, isolement en gemeenschap. In ons hoofd weten wat we moeten doen is niet genoeg. We moeten het in ons hart voelen.

In deze eerste serie gaan we met elkaar aan de slag om ons hart en hoofd op één lijn te krijgen. Doe mee vanaf 13 september tot en met 15 oktober.

Ons aanbod voor jou

Introductie christelijk geloof

Doe mee met Alpha online! Op Alpha leer je in een ontspannen setting de basis van het christelijk geloof.

Geloofsgroepen

In een geloofsgroep praat je met elkaar over het geloof. Start je eigen groep, of sluit je aan bij een bestaande groep.

Verdiepingstracks

In een later stadium bieden we ook verdiepingstracks aan. Denk hierbij aan verdiepingen op onderwerpen als de Bijbel lezen, Bidden, etc. maar ook leiderschap of de Marriage Course. Hou de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Wat is Alpha?

Wat is het doel van mijn leven? Wat moet ik met het christelijk geloof? Allemaal vragen die je kan stellen op Alpha! Tijdens tien online interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met gezelligheid. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Daarna zie je een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Na deze video is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in je kleine groep.

Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Welkom!

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Klik hier om je aan te melden.

Meld je aan

We vinden het geweldig als je een keer mee wilt doen met de StadsKapel. Gebruik het onderstaande formulier om te laten weten dat je erbij bent, dan sturen we je alle informatie per mail die je nodig hebt om mee te kunnen doen.

Laden
Bedankt voor je bericht!