Frank achter zoom

Series

Een overzicht van alle series

Broederschap (m/v)

Onze samenleving is over het algemeen individualistisch geworden. Dit heeft ons veel gebracht: de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen; om te ontdekken wie je bent; en het heeft ons de vrijheid gegeven om nieuwe dingen te ontdekken. Aan de andere kant kan het ons ook eenzaam maken, krijgen we minder dingen gedaan en worden we minder aardig voor elkaar. Jezus vraagt ons om onze talenten te ontwikkelen, maar ook om samen te leven in gemeenschap met andere christenen. Het beste van twee werelden, individualisme en collectivisme, is broederschap (of zusterschap). In deze serie ontdekken we de waarde van het leven in broederschap (m/v), waarom dit nodig is om een leerling van Jezus te worden en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijks leven.

Deze serie loopt van maandag 5 september tot en met zaterdag 8 oktober.

Broederschap m/v

Vier wat ertoe doet

Het einde van het voorjaar is een tijd van feest. We vieren eerste communies, bruiloften en het einde van een schooljaar. Feesten en vieringen zijn nodig voor onze ziel. We vieren wat belangrijk is en wat ertoe doet. De daad van het vieren versterkt wat we waarderen en wat dierbaar voor ons is. Op dezelfde manier viert de Kerk elk jaar aan het einde van de lente vier feesten. Ze herinneren ons aan de belangrijkste waarheden van ons geloof en aan wat het belangrijkste is in ons leven. In deze serie zullen we kijken naar deze feesten en waarom ze ertoe doen.

Deze serie loopt van maandag 23 mei tot en met donderdag 16 juni

Samenwerken met God

In de paastijd vieren we de overwinning...de overwinning van Jezus op dé dood, Zijn dood en onze dood. Hij heeft voor ons gewonnen wat we zelf niet konden winnen. Tegelijkertijd kunnen we ook deelnemen aan onze eigen verlossing. God nodigt ons uit om met Hem samen te werken om nog meer mensen bij Zijn overwinning te betrekken.

Door middel van de verhalen van de eerste vrienden en volgelingen van Jezus, zullen we kijken hoe de kracht van de verrezen Jezus de wereld veranderde en transformeerde. Zijn vrienden en volgers kunnen dat nog steeds. Doe mee met een nieuwe serie voor de paastijd!

We starten op maandag 25 april, dinsdag 26 april en donderdag 28 april.

Hoe God redt

De bedoeling van deze serie is om dieper te duiken in het mysterie van Pasen. Jezus die zijn naam waar maakte. De naam Jezus betekent: God redt. En Hij doet dat op spectaculaire wijze. Ik wil in deze serie wil samen met jou ontdekken hoe groots het is wat Jezus heeft gedaan en wat we daar nu nog steeds van merken.  

Deze serie is een beetje anders dan de andere series, omdat we meestal de lessen uit het Evangelie direct proberen toe te passen op ons leven. Deze keer wil ik niet zozeer lessen trekken die je leven kunnen veranderen als je ze in praktijk brengt, maar inzicht geven in de geestelijke wereld. Hoe zit het nu met God, engelen, de duivel, demonen. En dit is belangrijk om te weten, omdat we zelf ook onderdeel zijn van de geestelijke wereld. We zijn niet alleen partij in de strijd tussen goed en kwaad in de fysieke wereld, maar ook in de geestelijke wereld.

Deze serie loopt van 28 februari t/m 9 april

Groeien in geloof

De lockdowns en avondklok, sluiting van horeca, cultuur en nachtleven, .. het was voor velen een dramatische ervaring van isolement en eenzaamheid. Maar feit is, we leven vóór en na COVID in een zeer geïsoleerde periode. Nu, meer dan ooit, moeten we contact maken met andere mensen. Alleen dan kunnen we overleven, maar om te gedijen hebben we elkaar nodig. En nergens is dit meer waar dan in ons geloofsleven. Geloof is persoonlijk, maar het is niet bedoeld om privé te zijn. We hebben de vriendschap en gemeenschap van de christelijke gemeenschap nodig.

Deze serie loopt van 7 t/m 26 februari

Vreugdedieven

Het einde van de vakantie, het gebrek aan zonlicht, de koude dagen, ze kunnen het moeilijker maken om vreugde te vinden aan het begin van het nieuwe jaar. Naast de externe vreugdedieven zijn er ook interne aanvallen op het leven met vreugde en enthousiasme voor het leven. In deze serie zullen we kijken naar enkele van de externe en interne vreugdedieven waarmee we worden geconfronteerd en hoe we ze kunnen overwinnen, omdat "de vreugde van de Heer onze kracht is".

Deze serie loopt van 11 januari t/m 5 februari

Wat heeft God jou te zeggen?

In aanloop naar Kerstmis starten we een gloed nieuwe serie: Wat heeft God jou te zeggen? In deze serie ontdekken we hoe je Gods stem kunt verstaan en hoe je anderen kunt helpen om Gods stem te verstaan.

We gaan in deze serie steeds opzoek naar de weg van binnen naar buiten. We starten steeds aan de binnenkant. Daar waar we Gods stem kunnen horen, om vervolgens met die stem naar buiten te gaan.

Binnen klinkt onze innerlijke stem. En zij heeft een unieke, persoonlijke betekenis. Je innerlijke stem klinkt waar je talenten, je behoeften, je geweten en je passie bij elkaar komen. De talenten zijn de gaven en de krachten die je van God hebt gekregen. Je passies zijn de dingen die je energie geven, die je motiveren, die inspireren. Je behoeften zijn de verlangens en behoeften die je nodig hebt om te kunnen blijven functioneren. Je geweten is dat stemmetje diep down dat zegt wat goed is en wat niet.

Deze serie loopt van 22 november t/m 23 december

Gevaarlijke gebeden

Bidden wordt door veel katholieken doorgaans als een goede zaak gezien... maar misschien niet als een noodzakelijke of zelfs maar effectieve zaak. Vaak bidden we onze gebeden (wanneer we onze gebeden uitspreken) en hopen we op het beste, net als bij het gooien met een dobbelsteen. Andere keren is het meer wishful thinking dan iets anders. En, natuurlijk, als al het andere faalt, wordt het ons laatste redmiddel ... "nu kunnen we er alleen nog maar voor bidden."

Maar wat als we gebeden tekort hebben gedaan? Wat als we niet volledig bidden omdat we bang zijn dat het echt zal werken?

In gericht, opzettelijk en God erend gebed kunnen we ons werkelijk verbinden met de kracht die de hemelen en de aarde heeft geschapen, de kracht die groter is dan alle andere. In gebed ontmoeten we dezelfde God en putten we uit zijn kracht.

In deze nieuwe serie voor het herfstseizoen zullen we proberen een aantal van onze beperkende houdingen en verkeerde gedachten ten aanzien van gebed uit de weg te ruimen en ons te concentreren op de kracht ervan. Doe mee met Dangerous Prayers van 18 oktober tot en met 25 november.

Hart-hoofdconnectie

Herken je dit? Je weet wel wat het beste is, maar toch doe je het niet. Je hoofd zegt het ene en je hart gaat toch de andere kant op. Zou jij je hoofd en hart graag op één lijn krijgen?

Steeds vaker blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat we niet alleen met ons verstand denken, maar ook met ons hart 'denken'. We hebben niet alleen neuronen in onze hersenen, we hebben 40.000 neuronen in ons hart. Je hoofd en hart zijn eigenlijk bedoeld om samen te werken als het gaat om het maken van goede keuzes en slimme beslissingen.

De wetenschap heeft de leer van Jezus ingehaald. 2000 jaar geleden. Jezus vertelde ons om fundamentele keuzes te maken over hoe we ons leven leiden door zowel ons hoofd als ons hart aan te spreken. Hij daagt ons uit om verstandig te kiezen tussen egoïsme en dienstbaarheid, afgunst en vrijgevigheid, isolement en gemeenschap. In ons hoofd weten wat we moeten doen is niet genoeg. We moeten het in ons hart voelen.

In deze eerste serie gaan we met elkaar aan de slag om ons hart en hoofd op één lijn te krijgen. Doe mee vanaf 13 september tot en met 15 oktober.