Genezing en Herstel

Genezing en Herstel

Deze vastentijd (40 dagen voor Pasen) starten we een nieuwe serie over Genezing en Herstel. We hebben allemaal wonden die genezing nodig hebben. Wonden van verbroken relaties, wonden door beledigingen en teleurstellingen en aanvallen op ons hart. We zijn gewond door onze persoonlijke tekortkomingen, wat anderen ons aandoen en zelfs door aanvallen op wie we zijn door de vijand.

Franciscus van Assisi

Franciscus van Assisi

De meeste mensen hebben wel eens van Franciscus gehoord, en binnen de StadsKapel praten we veel over hem. Maar hoe goed kennen we hem nu eigenlijk echt? In voorbereiding op het Franciscusfeest leek het me daarom leuk om een stukje toe te voegen over deze, voor ons extra bijzondere, heilige.

Waarom is de Drie-eenheid zo belangrijk voor ons geloof?

Waarom is de Drie-eenheid zo belangrijk voor ons geloof?

Het is een lastig iets in ons geloof. Eén God, drie personen. Vader, Zoon & Geest. Waarom is het zo belangrijk dat we dit geloven? En als het één God is, waarom is het dan niet gewoon een kwestie van welke van de drie het beste bij je past? In deze blog geef ik je mijn gedachten hierover (geïnspireerd op een lezing die ik afgelopen week hoorde in Engeland) en sluit ik af met een vraag voor je om te overwegen.

Happy new year!

Happy new year!

Het nieuwe jaar is begonnen en de feestdagen liggen achter ons. Het lijkt wel of de laatste weken van een jaar dubbel zo snel voorbij gaan. Ze vliegen voorbij en voor we er erg in hebben is het alweer half januari geweest en lijken de feestdagen met alle lichtjes en warmte alweer een eeuwigheid geleden.

Gevaarlijke gebeden

Gevaarlijke gebeden

Veel mensen bidden in de hoop dat hun wens uitkomt. Een beetje als gooien met een dobbelsteen. Maar doe je hier bidden niet mee tekort? Gebed is een kracht om de wereld te veranderen. Als jouw gebedsleven wel wat spanning en sensatie kan gebruiken, of als je wel wilt leren bidden als het niet slaapverwekkend saai is, lees dan verder.

Laat je hart en je hoofd spreken

Laat je hart en je hoofd spreken

De StadsKapel steunt de Nederlandse franciscanen in hun inzet voor een rechtvaardige wereld. De stichting Franciscus Helpt werkt nauw samen met een internationale hulp- en ontwikkelingsorganisatie van franciscanen die over een grote expertise beschikt om franciscaanse projecten wereldwijd te ondersteunen. In deze blog vraag ik jouw aandacht voor een speciaal project om financieel aan bij te dragen. Laat je hart en je hoofd spreken.

Als ik dit eerder wist!

Als ik dit eerder wist!

Volgende week is de week van Franciscus van Assisi. 4 oktober, zijn sterfdag, is komende maandag en over de hele wereld wordt zijn leven gevierd. In deze blog ik wil ik twee dingen noemen die ik van Franciscus heb geleerd. En als ik dit toch eerder had geweten!

Denk zoals God

Denk zoals God

Kijk jij de hemel wel eens vragend aan? Zo van hoe kan dit? Waarom? Waarom ik? In deze blog wil ik je helpen om te gaan met dit soort vragen door te kijken hoe Jezus en Franciscus van Assisi hiermee omgingen.

De StadsKapel i.o.

De StadsKapel i.o.

Mijn naam is Frank Jansons en ik ben de oprichter van de StadsKapel (in oprichting). Ik heb namelijk een droom. Samen met zoveel mogelijk mensen uit Nederland en Vlaanderen wil ik een gemeenschap vormen van onvoorwaardelijke liefde voor God en voor elkaar.